Betala enklare med swish
Instituto Perguano Del Algodon

Inga leverantörer

Nyhetsbrev

Köp- och leveransvillkor - Privatkunder

1. Orderbekräftelse
En orderbekräftelse skickas automatiskt till den e-postadress som Du har angivit i dina kunduppgifter. Det kan vara bra att spara den vid eventuella kontakter med kundtjänst.

2. Leveranstid
Leveranstiden är normalt några dagar från det att Din beställning görs. Skulle någon vara tillfälligt vara slut i lagret kan leveranstiden vara längre. I förekommande fall får Du meddelande om detta.

3. Frakt
Fraktkostnaden kan Du se i kassan innan Du bekräftar köpet. Vid mottagandet skall försändelsen granskas med avseende på yttre skador. Är försändelsen skadad, t.ex. uppriven, hål i paketet, blött etc. skall mottagaren genast anmäla detta till fraktföraren eller utlämningsstället. 

4. Betalningssätt
I kassan väljer Du även vilket betalningsalternativ Du föredrar. Vi förbehåller oss rätten att skicka beställda varor mot postförskott om inget annat överenskommits. Pengar skall inte skickas i brevförsändelse. 

5. Sen betalning
Vid eventuell fakturering är kredittiden 30 dagar. Vid sen betalning påförs dröjsmålsavgifter och dröjsmålsränta enligt lag. Rätten att mottaga betalning kan ske utan kundens medgivande.

6. Ångerrätt
Som konsument har Du, i enlighet med distansavtalslagen, rätt till ångerrätt utan att ange någon anledning. Du måste dock meddela oss detta senast 14 dagar efter det att Du har mottagit dina varor. För att returnera varorna ska dessa vara oanvända och oskadade i sina originalförpackningar. Returnera varorna tillsammans med fakturan eller en kopia av den! Du får själv stå för returfrakten. På fakturan anger Du returorsak "Ångerrätt". Varor får inte returneras som postförskott eller efterkrav.

7. Reklamationer
Om Du skulle få en vara som är defekt eller en felaktig leverans ersätter vi dig kostnadsfritt med en ny vara. Du måste dock meddela oss senast 14 dagar efter det att Du har mottagit dina varor. Vi sänder Dig en förfrankerad returetikett. För att returnera en vara ska denna vara oanvänd och i det skick som den var när Du mottog den. Returnera varan tillsammans med fakturan eller en kopia av den! På fakturan anger Du returorsak. Obs! Du måste först ta kontakt med oss för att få reklamationen godkänd och returfrakten betald.

8. Ansvar
L S Fashion HB ansvarar ej för fullbordan av leverans i händelse av krig, upplopp, konkurs, naturkatastrof eller annan händelse enl. Force Majure-klausulen.
L S Fashion HB ansvar ej för innehåll på tillverkare/leverantörers hemsidor, ej heller till länkade sidor.
L S Fashion HB eftersträvar att handla med naturliga, handgjorda, ekologiska, allergifria produkter av högsta kvalitét. Det kan förekomma att varor visar kulörskillnader eftersom det i regel handlar om naturfärger. LS Fashion HB eftersträvar ingen eller så minimal kemisk påverkan som möjligt.
Kommer det till kännedom, att de varor vi erbjuder sker genom barnarbete, omänskliga betingelser och/eller olaglig verksamhet kopplats till våra leverantörer, kommer samarbete och leveranser med dessa tillverkare/leverantörer att avbrytas omedelbart. LS Fashion HB kan inte ges ansvar om detta bevisligen förekommer och anleder till sanktioner. Vi eftersträvar att följa Fair Trade-principen vilket innebär att människor skall kunna leva på sitt arbete och inkomst.

9. Tvist
Strider något av denna avtalstext mot svensk lag gäller svensk lag.
Tvister med anledning av dessa villkor ska avgöras i konsensus, annars genom svensk myndighet. LS Fashion HB sits gäller som avtalad ort.